הפעלת אג״ח חברתית במודל תשלום מבוסס תוצאות, לקידום בריאות הנפש בקהילה, הינו הראשון בישראל והשישי בעולם. מטרת האג״ח היא לפתח שירות מתקדם של טיפול בית למתמודדים עם הפרעה פסיכיאטרית חמורה, אשר יביא לשיפור ואיזון מצבם הנפשי והגופני, יקדם מיצוי זכויות וחיבור לשירותי השיקום וכן יצמצם את כמות ימי האשפוז ומספר האשפוזים במחלקות הפסיכאטריות והכלליות. תוכנית ההתערבות בהתבסס על עקרונות ה- FACT – Flexible Assertive Community Treatment
מידי שנה מתאשפזים בישראל מעל 20 אלף איש במחלקות פסיכיאטריות. 78% מהם באשפוזים חוזרים. תופעת זו המוכרת כ״דלת המסתובבת״ מצביעה על מחסור בשירותי בריאות הנפש בקהילה. האשפוז הפסיכיאטרי קוטע את הרציפות הפסיכולוגית והתפקודית, יוצר ניתוק ממערכת התמיכה והסביבה הביתית המוכרת האינטימית ומקושר פעמים רבות עם רגרסיה, פיתוח תלות (״מיסוד״) וכן עם סטיגמה ציבורית ועצמית. עם מעבר מוקד הטיפול לקהילה, מאוחדת בשיתוף SFI וחברת שרן חברו ליצירת מענה טיפולי אינטנסיבי והוליסטי לאוכלוסייה בסיכון, שמטרתו צמצום אשפוזים פסיכיאטרים חוזרים.
התוצאות הצפויה:
מודל זה ייצר אימפקט חברתי מדיד, יאפשר ניהול טיפול ממוקד מטופל מותאם וגמיש ומבוסס ראיות, יקדם Best Practices עבור מבוטחי מאוחדת וסקייל ברמה הלאומית.
משתתפים
יעד להפחתת כמות ימי האשפוז
השקעה בפרויקט
קופ״ח מאוחדת וחברת שרן. פיתוח הפרויקט התאפשר בזכות תרומתם הנדיבה של קרן ברונו לנדסברג ז״ל.
תוכנית ההתערבות תסתיים בחודש דצמבר 2024. המדידה נמשכת עד שנת 2027.
ממוצע צמצום הנשירה
אג"ח חברתית לצמצום נשירה מהשכלה גבוהה
מושקעים במיזמים חברתיים
מודל חדשני של פילנתרופיה מתקדמת וקידום מודלים פיננסים ברי קיימא למגזר החברתי
הערכת אימפקט לתוכנית לפיתוח מנהיגות של ארגון שותפויות רוטשילד